MENU

Over Shantala zelf

Babymassage volgens de Shantala methode is ontdekt door de franse arts Frederick Leboyer. Frederick Leboyer bekent van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendeijke bevallingen. Deze arts ontmoette tijdens èèn van zijn reizen in India, “Shantala”, een Indiase moeder.

Shantala was buiten haar zoontje aan het masseren, (wat heel gebruikelijk is in India om dit dagelijks te doen), daar werd een schouwspel geboden van de puurste schoonheid.

Frederick Leboyer heeft dit gefilmd en heeft hier een studie van gemaakt, zodat hij deze massagetechniek wereldwijd kon introduceren.Hij heeft deze manier van masseren vernoemd naar haar, vandaar de naam Shantala babymassage.

Shantala babymassage is gebasseerd op een warme, constante aanraking van een baby die ritmisch wordt uitgevoerd. De massagetechnieken beslaan het volledige lijfje van een baby.

Babymassage is geen ingewikkelde techniek. Het is een natuurlijke, traditionele kunst, eenvoudig en eeuwenoud, die iedere moeder heel gemakkelijk kan leren.

In India, evenals in sommige andere landen, zijn deze oude gewoonten bewaard gebleven en van moeder op dochter doorgegeven.

“Worden gedragen, gewiegd, gestreeld, vastgehouden, gemasserd, zovele wijzen staan ons ter beschikking om een kind te voeden. Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen en eiwitten.”

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Shantala Petra