MENU

Bevestigend dragen

Stel......je moet opgepakt worden door een reus, die drie tot vier keer groter is dan jij zelf bent. En de reus laat je kiezen of hij jou zittend op zijn handpalm zal oppakken of tussen zijn reuzenvingers onder je oksels omhoog. Wat kies je dan?

Precies: zittend in zijn handpalm.
Waarom? Omdat je in je bekken wordt gesteund en dat een veel veiliger gevoel geeft. Zelfs als het een reus is.

Als baby`s ons zouden kunnen vertellen wat ze lekker vinden, dan zouden ze zeggen: “Doet u mij maar een ruim portie basisbevestigend dragen vandaag”.

In het bekken van de mens bevindt zich namelijk het fysieke zwaartepunt oftewel middelpunt van het lichaam. Veel bewegingen van volwassenen komen voort vanuit het middelpunt. Denk maar aan lopen, bukken en fietsen. Het goed ondersteunen van het bekken bij de baby geeft een lichamelijke en geestelijk positief effect. Dit noemen we basisbevestigend dragen.

In de praktijk blijkt dat, wanneer een baby huilt en vervolgens opgetild wordt op een haptonomische manier* hij meestal stopt met huilen. De baby kan nu vrijuit zijn omgeving bekijken en voelt zich zeker en gesteund door zijn ouders.

Veel ouders pakken dragen hun baby al in het bekken. Let er maar eens op bij het draaien op schoot: een hand onder het nekje en een hand onder de billen.

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Shantala Petra