MENU

Masseren is een gezellige en leuke manier om een intensief contact te krijgen met je baby.

Aanraken is èèn van de eerste manieren om contact te maken. Niet alleen met je stem, maar ook met je handen druk je uit wat je wilt zeggen. Baby`s zijn hier ontvankelijk voor en laten zich door huidcontact gerust stellen. Massage geeft hen een gevoel van liefde en geborgenheid.

Babymassage werkt niet alleen ontspannend voor de baby maar ook voor de ouder. Mocht een baby veel huilen, maakt dit de ouder en de baby gespannen. Zij kunnen in een vicieuze cirkel terecht komen. Baby massage kan dit doorbreken omdat ook de ouder zich leert ontspannen. De aanraking is voor de baby een tastbaar bewijs van genegenheid en lichamelijk contact is van groot belang voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Masseren is iets natuurlijks. We doen het allemaal en wel dagelijks zonder dat we ons er bewust van zijn. Vaak ter ontspanning bij pijn. B.v. Even wrijven op de knie waarop het gevallen is. Het is zelfs een automatische reflex, je valt en pakt dat gedeelte wat pijnlijk is. Het is de meest natuurlijke manier om te herstellen.

Met het masseren geef je op praktische wijze uitdrukking aan je liefde en zorg. Het is niet moeilijk, heel intuïtief, weldadig en prettig. Al masserend leer je je kind beter kennen. Je ontdekt hoe je het kind het liefst aangeraakt wilt worden. Sommige baby`s vinden een buikmassage heerlijk, anderen weer een rugmassage.

Een babymassage heeft nog meer positieve invloeden

• een beter slaapgedrag
• verbetering van de spijsvertering (darmkrampjes)
• verhoging van de weerstand tegen ziekten

* helpt bij huilbaby`s - prikkelbare baby`s  - prematurebaby 

Artsen en vroedvrouwen wijzen er steeds weer op dat babymassage de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby bevordert. Het schept bovendien een optimaal contact tussen moeder en kind.

“De kracht die nog sluimert in het kinderlichaam ,die kracht, die gereed is om te ontwaken, te bloeien, te stromen.
En die steeds sterker, rijker in je wordt naarmate je er meer van geeft.”

Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest ® - The Netherlands. ©, Shantala Petra